BEWIT OLEJ Z GRANÁTOVÉHO JABLKA 50ml***

PUNICA GRANATUM SEED OIL

Olej ze semen granátového jablka. Rostlinný, za studena lisovaný olej.

Český botanický název: Granátové jablko 
Anglický název: Borage oil 
Latinský název: Punica granatum  
Země původu: Indie 

Výrobce: BEWIT

161,00 Kč
Please select variants first

GRANÁTOVÉ JABLKO

DODÁ POKOŽCE VITALITU A ENERGII

Olej z granátových semen dodá pokožce vitalitu a energii. Je vhodný pro všechny typy pleti, obzvláště zralé a přetížené.

RUBÍNOVĚ ČERVENÁ SEMENA JSOU SYMBOLEM PLODNOSTI, KRÁSY A DLOUHOVĚKOSTI

Symbol plodnosti, krásy a dlouhověkosti, který se od dávnověků cení pro své zkrášlující a omlazující vlastnosti. Rubínově červená semena se ukrývají pod silnou slupkou vzácného plodu a jsou opravdovým pokladem pro vaši pleť. Svým vzhledem připomínají lesklé drahokamy, jejichž hodnota spočívá v obsahu unikátních látek s pozitivním přínosem pro zdraví pokožky.

Poznejte bohatství granátových semen

Velké bohatství těchto semen naleznete v obsahu konjugovaných mastných kyselin, mezi nimiž se vyjímá jedinečná kyselina punicová, která má protizánětlivé a antioxidační účinky.[1][2] Společně s napěchovanými fytosteroly a vitaminem E je olej vynikajícím ochráncem před volnými radikály a zamezuje tak buněčnému stárnutí. Olej z granátových semen zároveň povzbudí přirozené regenerační schopnosti pleti, zpomalí proces stárnutí a zlepší elasticitu pokožky.

Luxusní ingredience do kosmetických přípravků

Ne nadarmo se olej z granátových semen využívá jako luxusní ingredience do kosmetických přípravků určených proti projevům stárnutí. Olej si však zamilují všechny typy pokožky, a to obzvláště pokožka zralá, citlivá a přetížená. Vhodný je taktéž pro péči o vlasovou pokožku.[3]

Benefity, které vaší pleti a tělu dopřeje olej z granátových se­men

  • Zvláčňuje a revitalizuje pokožku, dodává ji elasticitu a chrání ji před volnými radikály
  • Vitalizuje a dodává vlasům lesk
  • Je vhodný pro každý typ pleti, a to především pro pleť zánětlivou, stárnoucí a dehydratovanou
  • Uplatňuje se jako nosný olej pro BEWIT esenciální oleje - smícháním se prodlužuje doba postupného vstřebávání esenciálního oleje
  • V kombinaci s BEWIT esenciálními vodami se postará o hlubokou hydrataci a rovnováhu pleti

HISTORIE

Granátové jablko má podle bible své místo na Zemi snad od počátku dějin

Název jablka se odvozuje z latinského "pomum granatum", což znamená jablko mnoha semen. Tohle ovoce šestibokého tvaru s tlustou slupkou je plodem marhaníku granátového (Punica granatum), jehož původ sahá do Perské říše. Odtud se rozšířil přes Írán do Indie, Číny, Středomoří až na Střední východ.

Věří se, že granátové jablko je důvodem prvotního hříchu Adama a Evy, kteří jsou ve výtvarném umění často s granátovníkem zobrazováni. Zmínky jsou i v řeckých bájích a v různých mytologiích. V řadě kultur má symbolický význam. Například v té řecké je symbolem plodnosti, blahobytu, jednoty a krásy.

Známé jsou od nepaměti i léčivé účinky granátového jablka. Ty se využívaly například při zažívacích potížích, podpoře srdce a cév nebo při zpomalení stárnutí. Díky jeho exotickému vzhledu a chuti se také považuje za oblíbené afrodiziakum.

PŮVOD: INDIE

Granátové jablko je až 12 cm velká bobule s tvrdou slupkou. Uvnitř ovoce se nachází několik stovek semen. Ty jsou obalené chutnou dužinou rubínové barvy. Granátová jablka se pěstují zejména v subtropickém pásu, ale daří se jim i v našich podmínkách.

SLOŽENÍ

Punica Granatum Seed Oil

NÁVOD K POUŽITÍ

Dopřejte luxusní péči své pleti, krku i celému tělu

Aplikujte na čistou pleť, krk a tělo jako součást své rutinní péče. Pro kompletní péči a obnovení ochranné hydro-lipidové bariéry kombinujte s našimi luxusními BEWIT esenciálními vodami.

Olej z granátových semen je vhodný i jako základní olej pro přípravu kosmetických přípravků - kombinací s BEWIT esenciálním olejem můžete naředit koncentraci přesně na míru vašim potřebám a prodloužit tak dobu vstřebávání samotného esenciálního oleje. Olej také můžete přidat do pleťových masek a vlasových zábalů.

ZDROJE

[1] Melo ILP, Carvalho EBT, Mancini-Filho J (2014) Pomegranate Seed Oil (Punica Granatum L.): A Source of Punicic Acid (Conjugated α-Linolenic Acid). J Hum Nutr Food Sci 2(1): 1024.

[2] Aruna, P. Health Benefits of Punicic Acid: A Review. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety.Vol.15,2016.

[3] Boroushaki et al. POMEGRANATE SEED OIL: A COMPREHENSIVE REVIEW ON ITS THERAPEUTICEFFECTS. IJPSR, 2016; Vol. 7(2): 430-442.

Nevíte, který produkt si vybrat? Vyzkoušejte si nabídku přímo na provozovně "Zeleného zvonu". K dispozici máme přes 90 vzorků. Výrobky s označením *** v názvu produktu jsou k dispozici skladem. Ostatní produkty jsou na objednávku. Máte-li zájem o další produkty společnosti BEWIT, využijte prosím tento odkaz: BEWIT - ZELENÝ ZVON