VITAMARIN - Engraulis japonicus. Doplněk stravy - kapsle. Bioinformační přípravek se širokospektrálním účinkem. Bioinformační přípravek s obsahem unikátního rybího oleje z mořské ryby Engraulis japonicus. Tento olej je důležitým přírodním zdrojem nenasycených mastných kyselin, tzv. omega-3 kyselin. Obsažené omega-3 kyseliny EPA a DHA blahodárně působí na činnost srdce (příznivý účinek je podmíněn 250 mg denního příjmu EPA a DHA). DHA kyselina podporuje normální činnost mozku a zraku (příznivý účinek je podmíněn 250 mg denního příjmu DHA). Přidaný vitamin E se podílí na ochraně buněk před oxidačním stresem.
Použití přírodního doplňku stravy VITAMARIN
Čistý rybí olej z mořské ryby Engraulis japonicus. Obsahuje omega-3 nenasycené (esenciální) mastné kyseliny, z nichž se v těle tvoří tkáňové hormony, tzv. prostaglandiny. Mají vliv na lepší prokrvování všech orgánů v těle a správnou činnost srdce a mozku.
Omega-3 mastné kyseliny také upravují metabolismus tuků, příznivě působí na hladinu cholesterolu v krvi.
Doporučené dávkování
1 kapsle 1-3x denně. Po třech týdnech užívání následuje 1 týden pauza. Během užívání přípravku doporučujeme zvýšit příjem tekutin. Nepřekračujte doporučené denní dávkování!
Upozornění
Přípravek není určen osobám přecitlivělým na mořské produkty. Není určeno pro děti do 3 let. Užívání v době těhotenství a kojení konzultujte se svým lékařem. Doplňky stravy nejsou určeny k používání jako náhrada pestré stravy.
Minimální trvanlivost
Do data uvedeného na krabičce a na blistru.
Způsob skladování
Uchovávejte v suchu, mimo dosah přímého slunečního záření, při teplotě 10-25 °C. Chraňte před mrazem. Ukládejte mimo dosah dětí.
Složení 1 kapsle
Olej z mořské ryby Engraulis japonicus (500 mg v jedné kapsli) [s obsahem kyseliny eikosapentaenové (EPA) - min. 38 %, tj. 190 mg a kyseliny dokosahexaenové (DHA) - min. 25 %, tj. 125 mg], želatinová kapsle, glycerol - zvlhčující látka, voda, vitamin E (2,5 mg v jedné kapsli tj. 20,8 % RHP*).
*RHP referenční hodnota příjmu
Účinné látky
Olej z mořské ryby Engraulis japonicus
Vitamín E (D-alfa-tokoferol): Přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, pokud je v jedné dávce alespoň 1,5 mg vitaminu E.