BEWIT BIO SLUNEČNICOVÝ OLEJ 200ml***

BEWIT BIO SLUNEČNICOVÝ OLEJ 100ml

Rostlinný, za studena lisovaný olej. 

Český botanický název: Slunečnice obecná

Anglický název: Sunflower oil

Latinský název: Helianthus Annuus Seed Oil

Země původu: Slovensko

Objem: 200 ml

Výrobce: BEWIT

81,00
Please select variants first

BIO SLUNEČNICOVÝ OLEJ 

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL 

  • 100% přírodní
  • Bez barviv a konzervantů
  • Vhodný pro vegany a vegetariány

SLOŽENÍ A VLASTNOSTI

Žlutá barva a charakteristicky jemná chuť A VŮNĚ.

Jednodruhový, BIO certifikovaný slunečnicový olej má světle až tmavě žlutou barvu a charakteristickou jemnou chuť a vůni. Díky šetrnému lisování za studena se ve výsledném oleji zachovává maximální množství vitamínů, minerálů a tělu prospěšných látek. Významný je také vysoký obsah známého antioxidantu - v tuku rozpustného vitamínu E.

Ve slunečnicovém oleji najdete převážně nenasycené mastné kyseliny, které tvoří až 92 % celkového složení.

POUŽITÍ

Slunečnicový olej je základní potravinou vaší domácnosti

Slunečnicový olej můžete pro jeho vysokou stabilitu používat nejen ve studené, ale také v teplé kuchyni. Je vhodný na vaření, pečení i na smažení. Pro svou jemnou chuť a vůni se hodí jak do slaných, tak i sladkých jídel.

Slunečnicový olej se označuje jako hřejivý, podporuje prokrvení pokožky, je proto vhodný jako základní olej pro přírodní kosmetické receptury. Napomáhá hojení akné a ekzémů. Má zvláčňující účinky, díky vysokému obsahu vitaminu E kůži výborně hojí a regeneruje. 

  • pomáhá zvláčňovat a regenerovat pokožku
  • pomáhá prokrvovat pokožku
  • udržuje pokožku hebkou a svěží
  • dodává vlasům pružnost a lesk
  • prohřívá při bolestech a napnutém svalstvu

HISTORIE

Z Ameriky do jižní Evropy a dále do celého světa

Slunečnice je celosvětově proslulá zemědělská plodina, která se pěstuje zejména pro její olejnatá semena. Z dochovaných písemností vyplývá, že se slunečnice pěstovaly už před 5000 lety domorodými Američany. Na počátku 16. století se díky španělskému průzkumníkovi Monardesemu semena těchto rostlin dostala do jižní Evropy. A odtud následně do celého světa.

Olej získávaný ze semen této rostliny se už mnoho let těší velké oblibě. Své široké využití si vysloužil zejména pro svou jemnou chuť a vysokou stabilitu. Na hodnotě mu bezesporu přidávají také přirozeně přítomné fytonutrienty a esenciální mastné kyseliny. Díky všem svým benefitům se slunečnice řadí do skupiny nejdůležitějších pěstovaných olejnin na světě.

PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ

Slunečnici pro svou velikost a barvu rozhodně nepřehlédnete

Slunečnice obecná je rostlinou, kterou pro její robustní vzrůst a zářivě žluté okvětní lístky rozhodně nepřehlédnete. Většinu času její květy míří vzhůru a otáčejí se za sluncem. Později, ve stádiu své plné zralosti, hlavy květů ztěžknou a skloní se k zemi. Takto zralá, ve středech květů soustředěná slunečnicová semena se zbavují slupek a lisují se na výsledný slunečnicový olej.


Nevíte, který produkt si vybrat? Vyzkoušejte si nabídku přímo na provozovně "Zeleného zvonu". K dispozici máme přes 90 vzorků. Výrobky s označením *** v názvu produktu jsou k dispozici skladem. Ostatní produkty jsou na objednávku. Máte-li zájem o další produkty společnosti BEWIT, využijte prosím tento odkaz: BEWIT - ZELENÝ ZVON